Be brave, join the brave ones

Blog

#NoFilter

Momenten van verbondenheid

Een tijd geleden was ik bij mijn ouders op bezoek. Ik was binnen met mijn moeder, mijn vader stond in de tuin. Ik besloot te gaan kijken wat hij aan het doen was. Bleek dat hij gewoon naar de vogels stond te kijken. 

Een activiteit waar ik zelf dol op ben. Ik word dan helemaal stil en blijf roerloos staan om van het schouwspel te genieten zonder de vogels op te schrikken. Dus ik ga naast papa staan. Een glimlach strijkt neer op zijn gezicht. En zo staan we daar in stilte terwijl de mezen noten uit de netjes frunniken en een roodborstje ons vanuit een hazelaar nieuwsgierig in de gaten houdt. Mussen tsjirpen in de vele struiken. Een merel trekt genadeloos de ene regenworm na de andere uit de vochtige aarde. De late herfstzon werpt lange schaduwen over het gras. De stilte tussen mij en mijn vader is volmaakt. Comfortabel en zacht. Ik heb me zelden zo verbonden gevoeld met hem als nu. Gewoon. Met elkaar naar de vogels kijken. 

Dit doet me inzien dat verbondenheid niet altijd een kwestie is van praten. Verbinding bereik je ook in een staat van samenzijn. Met de nadruk op samen. En zijn. Samen opgaan in de natuur. Soms voelt dit soort verbondenheid voor mij juist puurder dan wanneer we praten. Ons samenzijn niet vervuild door het ego. Samenzijn in liefde voor wat er is. 

In de regio Antwerpen en de Kempen (België) wordt Vaderdag gevierd op 19 maart 2021. De Vlaamse gastblogger Mandy deelt haar moment van verbondenheid met ‘papa’ speciaal op deze dag. Ze is benieuwd naar jouw momenten van verbondenheid. Laat je een reactie achter? 

Over de gastblogger

Met een graad in de orthopedagogiek is de Vlaamse Mandy gebeten door persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft ze een groot hart voor thema’s als duurzaamheid en verbondenheid. Mandy werkt als freelance copywriter. Ze heeft haar eigen blog en is vindbaar op LinkedIn.

 

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp