Be brave, join the brave ones

Blog

#NoFilter

Geen verbinding tijdens het daten?

In dit blog ga ik NIET uitgebreid in op alles wat ik meemaakte tijdens het daten. ‘Het leed dat daten heet’ – ik kan er absoluut een boek over schrijven – bewaar ik graag voor een andere keer. Wel deel ik graag de belangrijkste dingen die ik leerde tijdens het daten en de bijbehorende missers die ik maakte. En ik ben erg blij met deze ervaringen, want hierdoor groeide ik als mens. Ja, ook als datemateriaal en als relatiemateriaal. Daten is namelijk weten!

Fantastische onlinegesprekken geven geen garanties

Ooit ging ik ervan uit dat de klik in real life vast net zo fantastisch was als via de mail of WhatsApp. Gaandeweg leerde ik dat dat absoluut niet het geval was. Garanties heb je nooit in het leven (behalve dat je doodgaat) en al zeker niet als het op daten aankomt. De klik en chemie zitten ‘m in heel veel andere dingen. Denk maar aan het tonen van interesse in elkaar, geur, bewegingen, aantrekkingskracht, gevoel, aandacht, humor.

Mijn tip: merk je dat er tijdens de onlinegesprekken ergens een klik is? Dat je er blij van wordt? Dan is dat slechts een goed begin, maar meer ook niet. Spreek zo snel mogelijk af om te kijken of het offline ook klikt en focus je op hoe je je bij deze persoon voelt.

Voorkom (te) hoge verwachtingen

Ik maakte vaak genoeg de fout wekenlang te appen en te chatten. Want het was zo gezellig. Wat gebeurde er? Ik creëerde een beeld van de persoon aan de andere kant van de app dat in werkelijkheid niet klopte. Daarnaast werden de verwachtingen steeds hoger. Het gebeurde op de een of andere manier gewoon automatisch. Conclusie: het viel in de meeste gevallen vies tegen. Dus ik benadruk nogmaals: spreek snel af!

Geen tijd = geen prioriteit

Het klinkt een beetje hard, maar het is wel wat het is. Heeft jouw date het bijzonder druk op het werk? Of misschien met de studie? Kan hij/zij om die reden de komende tijd niet afspreken? Of laat hij/zij erg weinig van zich horen? Je bent geen prioriteit. Helaas hebben veel mensen er een handje van om excuses te verzinnen.  Een nieuwe baan, daar moet hij/zij zich op concentreren. BULLSHIT! Niemand werkt  24/7. Jij bent gewoon geen prioriteit. En in een prille datingfase (of liefdesrelatie) zou je wel een prio moeten zijn. Elkaar leren kennen kost tijd en daar moet in worden geïnvesteerd. Geen prioriteit staat overigens gelijk aan ‘I’m just not that into you’.

Interesse moet een wisselwerking zijn

Ik maakte het recent mee. Mijn date praatte ongelofelijk veel en dan voornamelijk over zichzelf. Hij vond het beregezellig en ik vond het ontzettend saai. Ik ben persoonlijk niet zo geïnteresseerd in al die boeiende (not) feiten en werkdetails. Ik richt me liever op het maken van de verbinding, het vinden van raakvlakken en het ervaren van (h)erkenning. Ik wil écht het gevoel hebben dat hij precies wil weten wie ik als persoon ben en dat geldt andersom ook. Let er daarom op dat hij/zij ook interesse in jou als persoon toont. Je wil immers weten of jullie bij elkaar passen!

Durf je kwetsbaar op te stellen

Dit is een aanvulling op bovenstaande. Verbinding maken tijdens het daten is gewoon belangrijk. Je kwetsbaar opstellen daarom ook. Wat ik hiermee bedoel? Durf je gevoel uit te spreken. Ik zei eens aan het begin van een date dat ik erg zenuwachtig was. Hierdoor opende hij zich en gaf toe dat hij die zenuwen ook had. Daar heb je dan meteen al een stukje herkenning én een voorzichtige start in het maken van verbinding. Overigens zijn zenuwen erg normaal en menselijk, dus geen reden om het niet uit te spreken.

Er zijn nog zoveel meer dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk blijft het ook persoonlijk. Wat voor mij belangrijk is, hoeft voor jou niet belangrijk te zijn. Ben je een newbie in het datingleven? En weet je niet zo goed hoe het moet? Heb je vraagtekens? Voel je vrij om te reageren op dit artikel. Of stuur mij een mail.

Liefs, Laura. 

 

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp