Be brave, join the brave ones

Dialoog

#YESORNO

Laat van je horen. Praat mee over de items en de artikelen die we delen. Je kunt anoniem of met je eigen naam reageren. Jouw e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en delen wij niet met anderen. Deel hier jouw vraag & voorbeeld, jouw tips & tools en jouw inspirerende bronnen & links. Dare to share!

eenzame-beroepen-01
eenzame-beroepen-01

Eenzame beroepen

In april 2020 deelt Centraal Bureau voor de Statistiek de top-tien van eenzame beroepen (in 2018). Het gaat hier om beroepen waarbij mensen nooit of zelden anderen ontmoeten tijdens een werkdag. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 10 schoonmakers nooit anderen ontmoet tijdens het werk? En verrassend: ook al hebben ze voortdurend mensen aan de telefoon en ‘in’ de mail: receptionisten en telefonisten staan ook in deze top-tien.

Heb jij een eenzaam beroep? Of staat jouw beroep in de top-tien en herken je je er helemaal niet in? Dare to share!

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jesse

Ik ben al tien jaar nachtportier in een hotel. Dat was vroeger om te lachen: al die gasten die ‘s ochtends vroeg terugkwamen na een nacht uitgaan in ‘de grote stad’. Maar nu is het om te janken. De afgelopen maanden was er al veel minder te doen, maar nu dus bijna niks meer. Is dat eenzaam?

Mirjam

Hoeft niet per se onder de noemer eenzaam te vallen volgens mij. Ligt eraan hoe je zelf ‘minder’ ervaart. Ik vind het zelf wel lekker eigenlijk, nu ik minder mensen om me heen heb. Maar ik heb dan ook geen nachtberoep zoals jij (dan kan de stilte extra killing zijn, denk ik). Sterkte en hopelijk gaan we ooit weer terug naar hoe het vroeger was!

Es1

Dat kan ook eenzaam zijn. Voel je je eenzaam Jesse?

Jesse

Mwah. Ik mis wel de gesprekken met de gasten. Na mijn nachtdienst slaap ik overdag thuis. Dan ben ik ook alleen. Dat is wel erg stil ja. Er zou eigenlijk een soort forum moeten komen voor nachtwerkers. Dan kunnen ze met elkaar contact hebben tijdens hun werk. Een idee?!

Aurora

Ik werk zelf niet in de nacht maar ik denk als je hier behoefte aan hebt, start het op! Kan heel makkelijk via Facebook een groep starten en het bekendmaken in je netwerk, dat trekt dan vanzelf mensen aan ?

Aurora

Ik werk sinds 2018 in de schoonmaak, en het verschilt heel erg waar ik werk, en hoe eenzaam dat kan zijn.
Tot nu toe heb ik zelf steeds met minstens 1 collega gewerkt, je verdeelt de taken en je doet je ding. Als je een goede klik hebt dan is het uiteraard gezelliger en gaat de tijd sneller.
Ik heb gewerkt bij kantoren, een school en een casino en nu in een hotel.
Sinds de Corona is er weinig bezetting en dus zie ik mijn collega’s bijna niet meer. Hotel schoonmaakwerk is fysiek ook zwaarder dan gewoon schoonmaak in mijn ervaring, en maakten de collega’s dat een stuk minder zwaar. Nu ben ik zelf zwanger dus ik werk al minder en doe minder. Maar voor mijn collega’s is het momenteel echt niet leuk. En eigenlijk ervaar ik het ook als niet leuk als er geen collega’s zijn, ik hoef echt niet continue interactie te hebben maar het gevoel van samen iets bereiken is heel erg fijn. Ik kan me daarom voorstellen dat schoonmaakwerk over het algemeen erg eenzaam is en vooral in deze tijd.

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp