Be brave, join the brave ones

Dialoog

#YESORNO

Laat van je horen. Praat mee over de items en de artikelen die we delen. Je kunt anoniem of met je eigen naam reageren. Jouw e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en delen wij niet met anderen. Deel hier jouw vraag & voorbeeld, jouw tips & tools en jouw inspirerende bronnen & links. Dare to share!

geadopteerde-geluksvogel
geadopteerde-geluksvogel

Geadopteerd

Adoptie: zegen of vloek? Waar voorheen de overtuiging gold dat een kind ‘gered’ werd uit veelal erbarmelijke omstandigheden, klinkt er nu een tegengeluid. Want hoewel er in juli 2019 een onderzoek werd gepresenteerd waaruit blijkt dat geadopteerde volwassenen ‘tevreden met hun leven’ zijn, krijgen veel geadopteerden in de jaren daar naartoe te maken met flink wat mentale hobbels. Denk aan gebrek aan zelfvertrouwen, hechtingsproblematiek, problemen met identiteitsvorming. Natuurlijk ervaart niet elke geadopteerde psychische problemen, als gevolg van. Je adoptiegeschiedenis, het contact (of het ontbreken daarvan) met je biologische familie en je karakter spelen een rol.

Hoe is dat voor jou? Herkenbaar of juist niet? Dare to share!

Lees ook het blogartikel Geadopteerde geluksvogel

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Heel herkenbaar! Zelf worstel ik nog altijd met een gevoel van leegte.

Cristian

Ik ben geboren in Roemenië. Toen ik 3 jaar was ben ik geadopteerd. Ik ben nooit teruggekomen naar Roemenië. Voor mij is Nederland mijn thuis, maar ik ken jongens die er echt problemen mee kregen. En zelfs eentje die daar nu weer woont omdat hij hier niet kon aarden.

Vrouw

Lastig is dat. Ik kom uit 2 culturen. Een strenge cultuur tegenover de vrije westerse cultuur. Ik was een buitenlander in beide landen, werd in beide landen (op vakantie) gepest door mn afkomst. Want ik zie er niet Nederlands uit, duidelijk donker haar, krullen en iets getinte huid. Maar ik ben hier geboren en getogen en voelde me hartstikke Holland, mn tante is Nederlands en mn favo maaltijd is nog steeds hutspot haha. Maar het werd me kwalijk genomen dat ik mijn cultuur niet goed kende en blijkbaar te vrij was in mijn doen en laten. Het heeft me vele jaren gekost om te realiseren dat ik gewoon ik ben, en dat er tussenin zitten best ok is.

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp