Be brave, join the brave ones

Dialoog

#YESORNO

Laat van je horen. Praat mee over de items en de artikelen die we delen. Je kunt anoniem of met je eigen naam reageren. Jouw e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en delen wij niet met anderen. Deel hier jouw vraag & voorbeeld, jouw tips & tools en jouw inspirerende bronnen & links. Dare to share!

Het-grote-zwarte-gat2
Het-grote-zwarte-gat2

Het grote zwarte gat na een ziekte

Elk jaar ontstaat een eerste psychose bij 1 op de 10.000 mensen in Nederland in de leeftijd van 15 tot 45 jaar. Bijna 20 procent van de volwassenen (18-64 jaar) krijgt ooit in het leven te maken met een depressie. Jaarlijks krijgen ongeveer 118.000 mensen kanker. En dat zijn slechts drie voorbeelden van ernstige ziekten die je kan krijgen. Wat doet een ziekte met je identiteit en je gevoelsleven, en met je sociale leven?

Ben jij ziek (geweest)? Hoe reageerden anderen daarop? Ben je door je ziekte zingeving en mensen om je heen verloren, of heb je juist mooie nieuwe contacten gevonden? Dare to share!

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guido

Ik kreeg twee jaar geleden een psychose. Precies tijdens mijn afstuderen. Ben er veel door kwijtgeraakt, ook een paar vrienden. Die konden er niet mee omgaan. Inmiddels volledig hersteld en ik zorg goed voor jezelf, maar mijn sociale leven is totaal anders dan het was voor mijn psychose. Corona werkt trouwens niet mee, ik zit nu vaker dan ik wil alleen thuis. Voelt een beetje opgesloten. Fijn dat ik hier wat inspiratie kan vinden, ik ga hier vaker kijken.

Kirsten

Herkenbaar, ik kreeg ook een psychose tijdens mijn studie. Een heftige periode, wat niet iedereen om mij heen begreep. Je moet jezelf na de psychose echt opnieuw uitvinden. Op Social media (Instagram) haal ik veel uit psychosispositivity en studentswithpsychosis. Daar wordt veel over psychoses gesproken, op een fijne manier. Misschien iets voor jou?

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp