Be brave, join the brave ones

Dialoog

#YESORNO

Laat van je horen. Praat mee over de items en de artikelen die we delen. Je kunt anoniem of met je eigen naam reageren. Jouw e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en delen wij niet met anderen. Deel hier jouw vraag & voorbeeld, jouw tips & tools en jouw inspirerende bronnen & links. Dare to share!

Magnus
Magnus

Magnus: hoogbegaafd en eenzaam

 
The Mozart of Chess. Zo wordt de Noorse Magnus Carlsen (1990) ook wel genoemd. Magnus is de huidige wereldkampioen schaken. In 2021 doet hij mee aan het Tata Steel Schaakkampioenschap in Nederland, een van de meest prestigieuze kampioenschappen in de schaakwereld.
 
Dit fragment komt uit de documentaire ‘Magnus’ (2016). Als kind werd de briljante Magnus vaak gepest omdat hij anders was dan de andere kinderen. Magnus zat vaak in z’n eentje, in gedachten verzonken. Het is te danken aan zijn vader dat hij zijn gevoel voor cijfers en liefde voor wiskunde kon ontwikkelen in de vorm van schaken. Zijn vader zag geen ‘vreemd kind’ maar een kind met een eigen talent. Hoe briljant zijn ook tot eenzaamheid kan leiden…
 
 

Reacties

Jouw e-mailadres blijft voor anderen onzichtbaar.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rutger

Herkenbaar voor mij. Ik heb het stempel ‘hoogbegaafd’ en vaak zat geworsteld met het gevoel dat niemand mij begrijpt. Vaak was ik de enige die snel verbanden legde, of in mijn hoofd al tien stappen verder was dan de rest. Sinds een paar jaar ben ik via Instagram in contact met een paar andere hoogbegaafde jongens. We hebben een eigen groepje waarin we dit soort dingen delen. Via WhatsApp en voor corona ook door eens per maand samen te komen. Mij helpt het in ieder geval.

Deel dit artikel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp