Irene Campfens (1980)

Ik word vaak een bijtertje genoemd. Dat komt omdat ik het liefst overal mijn tanden in zet. En niet meer loslaat. Praktische ideeën en vernieuwende zienswijzen scoren hoog op mijn favorietenlijst. De woorden eigenwijs, integer en doortastend vallen overigens ook geregeld, als anderen het over mij hebben.

BRAVICO is mijn positieve benadering van eenzaamheid onder jonge mensen. Eenzaamheid die er soms niet zou moeten maar vaak wel zou mogen zijn. Er valt namelijk veel positiefs over eenzaamheid en de omgang hiermee te vertellen.

Ik ben ervan overtuigd dat niet het problematiseren van klachten of het uitsluiten van doelgroepen maar juist het delen van positiviteit werkt als je écht iets aan eenzaamheid wil doen. En daarin valt nog veel winst te halen in ons land. Politiek, bedrijfsleven, zorg & welzijn, onderwijs: lezen jullie mee?

In 2018 richtte ik BRAVICO op en deed datzelfde jaar nog mee met de ASN Bank Wereldprijs. BRAVICO eindigde in de Top-5 van ondernemingen in het thema Mens & Samenleving. En oh ja: BRAVICO begon voor mij ooit als ‘een idee voor een social app’, is een geregistreerde merknaam en gedeponeerd als intellectueel eigendom.

21 jaar werkte ik in de gezondheidszorg en ‘het sociaal domein’ - ja, ik begon al vroeg, waarvan 17 jaar in de ggz. Ik werkte samen met volwassenen en jeugd, familie en naasten. Sinds 2017 ben ik freelance schrijver. Hoe ingewikkelder de onderwerpen, hoe beter. Laat mij vertellen.

Of ik mij ooit eenzaam heb gevoeld? Ja, vaak zat. Het leven heeft de nodige sporen achtergelaten op mijn ziel. Maar wees gerust: ik stroom over van enthousiasme én overtuiging om met BRAVICO iets goeds te doen. Samen.

Doe je mee?

Website