Geeft eenzaamheid een andere smoel

Over Bravico

#bebrave

Leg een schrijver een maatschappelijk thema voor en kijk wat er gebeurt. Er ontstaan verhalen. Precies zo is BRAVICO in 2018 begonnen: met verhalen over eenzaamheid. Vanaf 2020 zijn oprichter en schrijver Irene Campfens en journalist en videomaker Wendy Maria Laimböck-Dekker samen op sprokkeltocht langs inspirerende mensen en momenten. Alles om eenzaamheid begrijpelijk en bespreekbaar te maken. 

‘We willen allemaal een eigen plekje in de wereld. We willen erbij horen, ertoe doen. Maar soms kost het belachelijk veel moeite om zo’n plek in de samenleving te vinden. Dan werkt er van alles tegen. Dan zitten er vooroordelen en taboes in de weg. Dan moeten we aan verwachtingen en voorwaarden voldoen. Dan doen we ons anders voor dan we werkelijk zijn.

In de kern zijn wij mensen allemaal hetzelfde. We zijn sociale wezens en hebben meer gemene delers dan we vermoeden. Uiteindelijk heeft namelijk iedereen behoefte aan verbondenheid en genegenheid. Toch voelen veel mensen zich buitengesloten, ongezien, anders, eenzaam of ontheemd. Het voelt alsof er voor hen geen plekje is. Maar daarin zijn zij niet alleen. Ze weten het gewoonweg nog niet van elkaar.’

BRAVICO is dat ene plekje waar we allemaal zo naar verlangen. BRAVICO maakt van eenzaamheid een verbindingswoord. We brengen mensen samen met verhalen over dat wat ons nou juist verbindt: de eenzaamheid.

Liefs, BRAVICO.

Irene Campfens (Oprichter BRAVICO)

Met BRAVICO volg ik mijn hart. En dat hart stroomt over van de dromen en idealen. Mijn leven was echt niet altijd een feestje, en die kloteslingers kon ik lange tijd ook niet vinden. Ik ken de klappen van de zweep, de ups en de downs, de tegenslag. Geloof me, mijn incasseringsvermogen heeft meerdere keren op de rand van een pijnlijke knock-out gestaan. Maar weet je? Ik gaf niet op en besloot mijn rauwe randje op te poetsen aan het leven. Daar ga je namelijk ontiegelijk van stralen.

En ik nam een andere beslissing: na 17 jaar werken in de ggz werd ik schrijver. Zo’n echte. Ik stouw mijn verhalen vol met wat ik weet van mens en maatschappij en deel mijn persoonlijke ervaringen met liefde. Ik luister, zie, hoor, voel en durf dát te bespreken waarover anderen vaak hun mond houden. Als schrijver verbind ik met verhalen. Narratief verbinden noem ik dat. Ik ben trots op BRAVICO en oké: stiekem ook een beetje op mezelf.
Wil jij BRAVICO laten groeien? Steun ons.