Be brave, join the brave ones

Over Bravico

#bebrave

We willen allemaal een eigen plekje in de wereld. We willen geaccepteerd, gezien en gehoord worden, ertoe doen. Maar soms kost het belachelijk veel moeite om zo’n plek in de samenleving te vinden. Dan werkt er van alles tegen. Dan zitten er vooroordelen en taboes in de weg. Dan moeten we aan verwachtingen en voorwaarden voldoen. Dan doen we ons anders voor dan we werkelijk zijn en raken we onszelf helemaal kwijt. 

BRAVICO is een platform/community waar je terechtkunt voor vragen en activiteiten rond eenzaamheid, uitsluiting en sociaal isolement.

De manier waarop BRAVICO dat doet:

  1. Bewustwording: voorlichting, bewustwordingscampagnes, lezingen, inspiratiesessies die bijdragen aan bespreekbaarheid en beeldvorming eenzaamheid;
  2. Preventie: het leren (h)erkennen van eenzaamheid en verzachten/voorkomen van de gevolgen ervan voor het mentaal en sociaal welzijn;
  3. Positiviteit: vergroten van eigen kracht, gebruik van positieve psychologie, nadruk op persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid.

BRAVICO was eerder te gast bij onder andere Rijksuniversiteit Groningen (Behavioural and Social Sciences), Hogeschool InHolland Den Haag, Hotelschool The Hague, Mediagroep EVA, Sociaal Domein Online, 1828, Sparko, Ferry Zandvliet, LUX Nijmegen Instant Loneliness, Hybrid Work Podcast, FLOOR jongerencoaching, WMO Consulenten Nederland. 

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Ons harde werken om begrip en aandacht te creëren voor eenzaamheid is niet onopgemerkt gebleven. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om BRAVICO in 2021 financieel te steunen. De financiering komt uit het Steunpakket Welzijn Jeugd (‘Deltaplan’) en is bedoeld voor initiatieven die jongeren met mentale, emotionele en sociale vragen of problemen ondersteunen.

Irene Campfens (Oprichter)

Met BRAVICO volg ik mijn hart. En dat hart stroomt over van de dromen en idealen. Mijn leven was echt niet altijd een feestje, en die kloteslingers kon ik lange tijd ook niet vinden. Ik ken de klappen van de zweep, de ups en de downs, de tegenslag. Geloof me, mijn incasseringsvermogen heeft meerdere keren op de rand van een pijnlijke knock-out gestaan. Maar weet je? Ik gaf niet op en besloot mijn rauwe randje op te poetsen aan het leven. Daar ga je namelijk ontiegelijk van stralen.

En ik nam een andere beslissing: na 17 jaar werken in de ggz werd ik schrijver. Zo’n echte. Ik stouw mijn verhalen vol met wat ik weet van mens en maatschappij en deel mijn persoonlijke ervaringen met liefde. Ik luister, zie, hoor, voel en durf dát te bespreken waarover anderen vaak hun mond houden. Als schrijver verbind ik met verhalen. Narratief verbinden noem ik dat. Ik ben trots op BRAVICO en oké: stiekem ook een beetje op mezelf.
Wil jij BRAVICO laten groeien? Steun ons.