Brave people dare to share

The brave ones

#thebraveones

The Brave Ones zijn positieve doeners en denkers. The Brave Ones zijn ondernemers, organisaties en particulieren die activiteiten en diensten bieden voor iedereen die zoekt naar openheid, ontmoeting, vriendschap en verbinding. The Brave Ones houden van samen doen en samen delen. The Brave Ones zijn direct te benaderen via hun profielen.
thebraveones-irencampfens

Irene, schrijver & spreker

Wil jij weten wat narratief verbinden is? Wil je meer weten over mijn persoonlijke ervaringen, over de verhalen van anderen, over eenzaamheid als verbindingswoord, over mijn ideeën en vooral over mijn onbedwingbare hang naar positiviteit?
Ik kan erover vertellen op uitnodiging. In mijn boek Gedialogeerd (lente 2021) duik ik in de beleving en betekenisgeving van eenzaamheid. Aan de hand van mijn eigen eenzaamheid spreek ik tientallen mensen, waaronder topsporters, muzikanten en studenten. We praten over vriendschap en relaties, samen en alleen zijn, eenzaamheid en verbondenheid.
thebraveones-corien

Corien, coach & boekenclub

Ben jij nieuwsgierig wat eenzaamheid betekent in jouw leven? Houd je van lezen en zoek je naar verdieping?
Dan is de boekenclub misschien wel iets voor jou. Een boekenclub met het thema eenzaamheid. Een groep mensen die tweemaandelijks (online) bij elkaar komt en naar aanleiding van bijvoorbeeld het boek De eenzame stad het brede begrip eenzaamheid onderzoekt en uitpluist. Een boekenclub met verdieping en vooral verbinding. Laat me weten als je interesse hebt om een keer mee te doen.
thebraveones-siona

Siona, You Ontmoeten

Siona is de oprichter van You Ontmoeten. ‘Ik was een eenzame jongere, maar die periode ligt ver achter mij. Mijn ervaring zet ik nu in om andere jongeren samen te brengen.’ ⁠Bij You Ontmoeten kunnen jongeren van 13 t/m 26 jaar in contact komen met leeftijdsgenoten en meedoen met (online en offline) relaxte en leuke activiteiten.⁠ 

‘Wat moet ik dan zeggen? Straks zeg ik domme dingen.’⁠ No worries! Jij durft meer dan je denkt! ⁠Meer weten over You Ontmoeten of een keertje meedoen? ⁠Check dit platform.

thebraveones-sanderrene

Sander & René, School voor Eenzijn

Dit zijn Sander en René. Samen richtten zij de School voor Eenzijn op. Met de School voor Eenzijn bieden ze (online) cursussen en een complete leerweg rond ‘existentiële eenzaamheid’. Oosterse literatuur, de westerse en oosterse filosofie, maar ook eigen ervaringsdeskundigheid zijn de rode draad in hun scholingsaanbod.

Heb je het gevoel het contact met jezelf en daardoor ook met je omgeving kwijt te zijn? Wil je op een vertrouwde manier en in (klein) groepsverband de verbinding in/met jezelf weer vinden? Zoek vooral eens contact met de School voor Eenzijn.
Javier

Javier, LSTNR app

Dit is Javier. Deze sociaal ondernemer en vriendelijkheidsactivist bedacht de LSTNR (lees: listener) app.  Met deze app kan iedereen elkaar, een-op-een en anoniem, via een chat bereiken wanneer er een luisterend oor nodig is.

 

Door deze wederzijdse behulpzaamheid stimuleert de app je om je vaker emotioneel te uiten en ook voor anderen klaar te staan die dit willen doen. Je leert met LSTNR (weer) écht luisteren. Wil jij ook de emotionele expressie en behulpzaamheid stimuleren in de maatschappij? Houd deze app dan vooral in de gaten. 

Marijke

Marijke, Coert Coaching & Advies

Marijke is coach. ‘Iedereen, jong èn oud, heeft dezelfde basisbehoeften: eten, drinken en verbinding met andere mensen. Honger, dorst en eenzaamheid zijn signalen van je lijf, dat je tekortkomt, dat je in actie moet komen! De eerste twee weten we meestal wel zelf op te lossen. Bij eenzaamheid lukt dat niet iedereen alleen. Zeker niet als je er al langer last van hebt. Het doet namelijk heel wat met je, zowel psychisch als lichamelijk.’

Marijke kan je leren wat eenzaamheid precies is, hoe het ontstaat, dat het bij het leven hoort, hoe je weer meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je ermee kunt omgaan en vooral hoe je er zelf vanaf kunt komen. Heb jij vragen? Neem gerust contact op met Marijke. 

Bas

Bas, Joinby

Bas is de bedenker van Joinby, een platform om buurt- en stadsgenoten met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen.  Zo kun je in je eigen buurt  (vaker) samen iets doen. Bijvoorbeeld sporten, pubquizzen, naar de film, het café of zelf spelletjesavonden organiseren.

 

Joinby is ook geschikt voor bestaande communities (bijvoorbeeld universiteiten, hogescholen, bedrijven, verenigingen). Heb jij een leuk idee voor een eigen club? Probeer dit platform vooral eens uit! Je downloadt de Joinby-app gratis in Google Play en App Store

mijn roots

Christine & Ana, Stichting Mijn Roots

Christine en Ana zijn de oprichters van Stichting Mijn Roots. Een stichting die geadopteerden uit Indonesië helpt met het vinden van hun biologische familie. En die inmiddels is uitgegroeid tot platform dat ook geadopteerden onderling met elkaar verbindt, door regelmatig bijeenkomsten te organiseren (ook online).

 

Ana Maria: ‘Als geadopteerde heb je ooit te maken gehad met een verbinding die abrupt werd verbroken. Een ervaring die juist kan zorgen voor verbinding met mede-geadopteerden die weten hoe dat voelt.’

 

Zoek gerust contact met Mijn Roots als je andere geadopteerden uit Indonesië wilt ontmoeten

Hoor jij hier te staan? Meld je aan en word ook een van The Brave Ones!