Be brave, join the brave ones

The brave ones

#thebraveones

Heb je behoefte aan verdieping en ontmoeting? Zoek je meer interactie en contact? Wil je samenwerken of ben je op zoek naar praktische informatie? Laat je door The Brave Ones inspireren en adviseren. Alle Brave Ones zijn direct te benaderen via hun profielen.

The Brave Ones zijn ondernemers, organisaties en particulieren die zich – klein en groot, online en offline, landelijk en in de buurt – inzetten voor meer begrip, verbondenheid, saamhorigheid, gemeenschapszin, vriendelijkheid en behulpzaamheid. 

The Brave Ones organiseren hun activiteiten en diensten vanuit een duidelijke visie: iedereen doet ertoe. Een positieve visie die volledig past bij de woorden en waarden van BRAVICO. Daarom hebben al deze dappere doeners en denkers hier hun eigen plekje, en vind jij positieve voorbeelden en helpende manieren om de verbinding aan te gaan. 

Irene Campfens founder Bravico

Irene, schrijver & spreker

Wil jij weten wat narratief verbinden is? Wil je meer weten over Irenes persoonlijke ervaringen, over de verhalen van anderen, over eenzaamheid als verbindingswoord, over andere invalshoeken om ermee om te gaan en vooral over haar onbedwingbare hang naar positiviteit?

Irene gaat graag in gesprek over eenzaamheid. Wat is het en wat niet? Hoe betrek je de binnen- én de buitenwereld bij eenzaamheid? Waarom is het helemaal niet vreemd om je eenzaam te voelen en kun je er misschien ook iets van leren?  

 

Haar boek Gedialogeerd (april 2021) dient als inspiratiebron. Er is alle ruimte voor vragen en antwoorden rond de beleving en betekenisgeving van eenzaamheid.  

Brave One - Thing

Thing Thing, happiness coach

Gelukscoach. Is dat een woord? Nu wel. Een passendere beschrijving dan dat – oftewel: happiness coach –  is er namelijk niet, als je het hebt over Thing Thing Tan. Overal waar Thing Thing komt, verspreidt ze een beetje geluk en helpt ze waar het kan. Ze is er voor iedereen die het nodig heeft en inspireert jou om het beste uit de dag en vooral het beste uit jezelf te halen.

‘Ik weet uit ervaring hoe het voelt, als je wel wat hulp kunt gebruiken.’ Hier kun je het verhaal van Thing Thing lezen. Voel je altijd welkom voor een 1-op-1 gesprek (online of per telefoon) met Thing Thing.

thebraveones-sanderrene

Sander & René, School voor Eenzijn

Dit zijn Sander en René. Samen richtten zij de School voor Eenzijn op. Met de School voor Eenzijn bieden ze (online) cursussen en een complete leerweg rond ‘existentiële eenzaamheid’. Oosterse literatuur, de westerse en oosterse filosofie, maar ook eigen ervaringsdeskundigheid zijn de rode draad in hun scholingsaanbod.

Heb je het gevoel het contact met jezelf en daardoor ook met je omgeving kwijt te zijn? Wil je op een vertrouwde manier en in (klein) groepsverband de verbinding in/met jezelf weer vinden? Zoek vooral eens contact met de School voor Eenzijn.
thebraveones-corien

Corien, coach & boekenclub

Ben jij nieuwsgierig wat eenzaamheid betekent in jouw leven? Houd je van lezen en zoek je naar verdieping?
Dan is de boekenclub misschien wel iets voor jou. Een boekenclub met het thema eenzaamheid. Een groep mensen die tweemaandelijks (online) bij elkaar komt en naar aanleiding van bijvoorbeeld het boek De eenzame stad het brede begrip eenzaamheid onderzoekt en uitpluist. Een boekenclub met verdieping en vooral verbinding. Laat me weten als je interesse hebt om een keer mee te doen.
thebraveones-siona

Siona, JIJ hoort erbij

Siona is de oprichter van JIJ hoort erbij. ‘Ik was een eenzame jongere, maar die periode ligt ver achter mij. Mijn ervaring zet ik nu in om andere jongeren samen te brengen.’ ⁠Bij JIJ hoort erbij kunnen jongeren van 13 t/m 26 jaar in contact komen met leeftijdsgenoten en meedoen met (online en offline) relaxte en leuke activiteiten.⁠ 

‘Wat moet ik dan zeggen? Straks zeg ik domme dingen.’⁠ No worries! Jij durft meer dan je denkt! ⁠Meer weten over JIJ hoort erbij of een keertje meedoen? ⁠Check dit platform.

Javier

Javier, LSTNR app

Dit is Javier. Deze sociaal ondernemer en vriendelijkheidsactivist bedacht de LSTNR (lees: listener) app.  Met deze app kan iedereen elkaar, een-op-een en anoniem, via een chat bereiken wanneer er een luisterend oor nodig is.

 

Door deze wederzijdse behulpzaamheid stimuleert de app je om je vaker emotioneel te uiten en ook voor anderen klaar te staan die dit willen doen. Je leert met LSTNR (weer) écht luisteren. Wil jij ook de emotionele expressie en behulpzaamheid stimuleren in de maatschappij? Houd deze app dan vooral in de gaten. 

mijn roots

Christine & Ana, Mijn Roots

Christine en Ana zijn de oprichters van Stichting Mijn Roots. Een stichting die geadopteerden uit Indonesië helpt met het vinden van hun biologische familie. En die inmiddels is uitgegroeid tot platform dat ook geadopteerden onderling met elkaar verbindt, door regelmatig bijeenkomsten te organiseren (ook online).

Ana Maria: ‘Als geadopteerde heb je ooit te maken gehad met een verbinding die abrupt werd verbroken. Een ervaring die juist kan zorgen voor verbinding met mede-geadopteerden die weten hoe dat voelt.’

 

Zoek gerust contact met Mijn Roots als je andere geadopteerden uit Indonesië wilt ontmoeten.

Marijke

Marijke, coach & advies

Marijke is coach. ‘Iedereen, jong èn oud, heeft dezelfde basisbehoeften: eten, drinken en verbinding met andere mensen. Honger, dorst en eenzaamheid zijn signalen van je lijf, dat je tekortkomt, dat je in actie moet komen! De eerste twee weten we meestal wel zelf op te lossen. Bij eenzaamheid lukt dat niet iedereen alleen. Zeker niet als je er al langer last van hebt. Het doet namelijk heel wat met je, zowel psychisch als lichamelijk.’

Marijke kan je leren wat eenzaamheid precies is, hoe het ontstaat, dat het bij het leven hoort, hoe je weer meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je ermee kunt omgaan en vooral hoe je er zelf vanaf kunt komen.

Heb jij vragen? Neem gerust contact op met Marijke.

Bo

Bo, singlecoach & matchmaker

Bo is Heart Director, Matchmaker en Singlecoach. Ze verbindt mensen met zichzelf en met elkaar, van hart tot hart. Sinds 2020 organiseert ze originele, persoonlijke en kleinschalige wandelspeeddates in de natuur. Een coronaproof initiatief om singles op een creatieve manier in contact te brengen met elkaar. Ben je niet zo van het wandelen? Er staan ook sfeervolle Italian Dinner Dates en Single Summer Picknicks op het menu.
 
‘Om te verbinden met de ander is het belangrijk om (eerst) verbonden te zijn met jezelf. Daarom coach ik singles, bij het authentiek profileren en presenteren, zodat je een onweerstaanbare (eerste) indruk weet te maken! Ik leer je anders kijken naar jezelf, naar waar je staat en waar je naartoe wilt.’
 
Wil jij ‘beweging’ in jouw leven als Happy Single? Neem dan gerust even contact op met Bo. 
Bas

Bas, Joinby

Bas is de bedenker van Joinby, een platform om buurt- en stadsgenoten met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen.  Zo kun je in je eigen buurt  (vaker) samen iets doen. Bijvoorbeeld sporten, pubquizzen, naar de film, het café of zelf spelletjesavonden organiseren.

 

 

Joinby is ook geschikt voor bestaande communities (bijvoorbeeld universiteiten, hogescholen, bedrijven, verenigingen). Heb jij een leuk idee voor een eigen club? Probeer dit platform vooral eens uit! 

 

Je kan Joinby-app gratis downloaden in Google Play en App Store. Het proberen waard, toch?

 

 

 

The Brave Ones Anne

Anne, psycholoog & datingcoach

Anne Campagne is sociaal psycholoog en werkt vanuit haar eigen praktijk als datingcoach en matchmaker. Anne richt zich volledig op de persoonlijkheid van de singles die zij begeleidt. Uiteindelijk is je persoonlijkheid namelijk het meest bepalend voor de liefde. Niet je werk, je opleiding of je banksaldo.
 
Voor Anne is het allerbelangrijkste dat je iemand ontmoet die bij jóu past. Hiermee is de kans het grootst dat je verbinding met de ander gaat ervaren. Ook singles die vastlopen in het web van daten, kunnen bij Anne terecht. En last but not least: ook wanneer je op vriendschappelijke basis nieuwe mensen wilt ontmoeten, kan Anne je helpen.   
 
Zoek je een waardevolle relatie, heb je een vraag of wil je even kort sparren, neem contact op met Anne. 
The Brave Ones Esterelle

Esterelle, herstel- & leefstijlcoach

Esterelle van Zanten is herstelcoach en leefstijlcoach. Ze begeleidt mensen die vastzitten in een bepaald denk-  en gedragspatroon.


Ongezonde gewoontes zijn voor deze mensen een belangrijk onderdeel van hun leven geworden.

Denk bij ongezonde gewoontes aan te veel drinken, eten, gamen, social media, blowen en drugsgebruik. Deze gewoontes kunnen leiden tot eenzaamheid en het gevoel vast te zitten in je leven, stuurloos te zijn. 


Esterelles devies: durf te vragen en te praten.  Daarmee kom je weer back on track en kun je gezond verder. 


Wil je iets weten of heb jij een probleem of afhankelijkheid? Esterelle ondersteunt je graag. 

Mandy Reiss

Mandy, bewustzijnscoach

Mandy Reiss is bewustzijnscoach. Als je het contact met je gevoelens verloren bent in de dagelijkse stortvloed aan opdringerige notificaties op je smartphone, berichtgeving van de (sociale) media, lawaai, vervuiling, films die je nog moet kijken en boeken die je nog wil lezen, dan ben je bij haar aan het juiste adres.

 

Als je:

  • last hebt van lusteloosheid;
  • je constant overweldigd voelt;
  • zin(geving) mist;
  • je eenzaam voelt;
  • je leeg voelt;
  • je vaak geïrriteerd voelt;
  • niet weet wat je wil en moeilijk keuzes kunt maken:

Boek dan een gratis kennismakingssessie met Mandy, zodat je kunt onderzoeken of er ‘een match’ is.

Miriam Huynen

Miriam, wandelcoach

Miriam is wandelcoach. Ze neemt je graag mee naar buiten, naar de natuur. Naar het bos. Zij groeide op in Zuid-Limburg en was altijd buiten te vinden. Ze heeft als geen ander ervaren wat voor positief effect buiten zijn, de natuur op je heeft. Juist in de lastige momenten die zich zo voor kunnen doen in het dagelijks leven of bij gevoelens van eenzaamheid.

 

Miriam staat voor verbinding met jezelf, want als je je met jezelf verbonden voelt kun je je ook verbinden met anderen.  (Jonge) mensen die duidelijkheid willen in hun levensverhaal, twijfelen over zichzelf, op zoek zijn naar zingeving: Miriam neemt ze mee voor een wandeling.  Om samen te achterhalen wat je ten diepste bezig houdt. Ze luistert en loopt letterlijk met je mee. Stap voor stap brengt Miriam je naar je eigen antwoord op je vragen en de wijsheid die al in je zit.

 

Wil je letterlijk in beweging komen, neem dan contact op met Miriam! 

Hoor jij hier te staan? Meld je aan en word ook een van The Brave Ones!