Hi, wij zijn BRAVICO (uitspraak: breefiko). Wij houden van positiviteit en delen alles wat we hierover vinden met jou.

Be brave, be BRAVICO.

Voor alles bestaat een platform.

Behalve voor positiviteit rond eenzaamheid. Gaan die twee begrippen samen dan? Jazeker! Wij houden niet van stereotypen en bangmakerij. Wel van gewone en gezonde manieren die goed voelen. Een écht gesprek, een-op-een of in een groep. Een workshop of training waar je wat aan hebt, in de buurt, wat verder weg of online. Inspirerende verhalen en toepasbare tips.

BRAVICO deelt de mooiste en meest positieve initiatieven en activiteiten die er te vinden zijn. Door het hele land.

  • BRAVICO bereikt landelijk meer mensen dan initiatiefnemers ‘in hun eentje’ kunnen;

  • BRAVICO verbindt informatie, inspiratie en vernieuwende ideeën aan het grotere publiek;

  • BRAVICO werkt samen met partners die betrokken en (ervarings)deskundig zijn;

  • BRAVICO gaat met iedereen de dialoog aan over een positieve kijk op eenzaamheid.

De missie

Het reframen (herkaderen) van eenzaamheid in het algemeen en onder jonge mensen in het bijzonder. BRAVICO zet zich in voor een minder eenzijdige en negatieve kijk op en aanpakvan.

De visie

BRAVICO is een duurzame beweging met een duidelijke visie: positiviteit helpt de jonge generatie vooruit.

We problematiseren en medicaliseren tegenwoordig bijna alles. Leefstijlonderwerpen benaderen we te vaak vanuit een medisch model. Alles krijgt een naampje; ook eenzaamheid. Dat zou vooral iets voor de meest kwetsbaren zijn.

Dat moet anders. BRAVICO is ervan overtuigd dat er andere manieren van kijken naar, praten over en bezig zijn met eenzaamheid bestaan. Positieve manieren.

BRAVICO’s aanpak

Eigenlijk bieden wij geen aanpak, maar een andere kijk op de zaken. Een holistische kijk, een menselijke kijk. Wat we daarmee willen bereiken? Eenzaamheid ‘reframen’.

BRAVICO is in de eerste plaats een online platform, maar ook co-organisator van laagdrempelige ontmoetingssessies, workshops, lezingen en dialoogsessies.

 
bravico-platform.jpg